0887 078927 / 0888 604845 darita.ds@gmail.com
Творческо студио Дарита

ЗА ТВОРЧЕСКОТО СТУДИОТО

Творческо студио Дарита е основано през 2010 г. като място за обучение и забавление чрез изкуство на деца и професионална подготовка на ученици, кандидатстващи в училищата по изкуства.

Преподавателите в студиото са дипломирани в НХА професионални художници, дизайнери, медийни артисти и скулптури.

Децата посещаващи студиото имат реална възможност да се запознаят с активно действащи професионалисти в сферата на изкуството и дизайна. Това обогатява детското сърце с много нови и различни впечатления и допълва техните представи какво значи да бъдеш художник или дизайнер и изобщо да се занимаваш с творчество.

Децата освен с обучение по рисуване с различни графични техники, живопис и скулптура развиват своето пространствено мислене с интересни и провокативни пластични и приложни задачи. Запознават с различни графични техники за правенето на отпечатъци, достъпни за деца. Правят първи стъпки в запознаването с типографията, създават свои букви, илюстрации и малки книжки. 

На базата на мултимедийни презентации и художествени албуми се запознават с основни периоди от историята на световното изкуство и култура и с творчеството на различни, като стил и техника, антични, класически и съвременни творци.

Децата имат възможност да развиват своя художествен потенциал и творчески характер, своето детско композиционно мислене и фантазия. Да развиват фината моторика на ръката, да се учат на прецизност, търпение и постоянство при решаването на различни артистични рисувателни и пространствени задачи, нещо което винаги им доставя голямо удоволствие.

СТУДИОТО ПРЕДЛАГАМЕ РАЗЛИЧНИ ОБУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ:

УСЛОВИЯ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ В СТУДИОТО

Творческо студио Дарита работи целогодишно с деца на възраст от 4 до 14 г.  Желаещи да посещават творческите курсове тинейджъри от 14 до 18 г. са добре дошли! Работим индивидуално и групово, но винаги спрямо интереса и подготовката на курсистите. Основният ни курс започва в началото на 15 септември и завършва в края на май.

ТАКСИ ЗА ОБУЧЕНИE:

За деца и ученици 

 • Седмичните занимания се състоят от два учебни часа и се провеждат всеки ден от понеделник до петък, от 17:30 до 19:00 ч., и в събота от 10:30 до 12:00 ч. Месечната такса при едно посещение седмично е 50 лв., при две – 80 лв.
 • Еднократно посещение или уъркшоп – 15 лв.
 • Индивидуален урок от два учебни часа – 25 лв.
 • Отстъпка за братя и сестри – 10% от общата такса на двете деца.
 • Месечна такса за курс за подготовка за кандидатстване – 120 лв. или 30 лв/посещение за четири учебни часа.

За възрастни 

Студиото предлагаме различни курсове и индивидуални занимания според нуждите на желаещите.

 • Месечна такса при едно посещение седмично – 80 лв.
 • Цена на индивидуално занимание, състоящо се от два учебни часа – 25 лв.
 • През летните месеци организираме лятна рисувалня за деца при същите ценови условия, но с различен график.

Първият урок винаги е безплатен!

Материалите за работа като глина и хартия се осигуряват от студиото, останалите като темперни и акварелни бои, пастели, моливи, флумастери и др. – от курсистите.

 

Доволен съм от развитието на Творческо студио Дарита, имам още много идеи за нови обучения в други полета на изкуството.

Павлин Проданов

Управител, Творческо студио Дарина

Благодаря за доверието към нашия професионализъм и правилна грижа за Вашите даровити деца. Забавлявайте се и учете с нас и през това лято! С нетърпение очаквам да се срещнем след 15 септември1

Захарина Петрова

Съосновател на студиото. Художник и дизайнер, Творческо студио Дарина

Много съм доволна от взаимодействието ми с наистина талантливите и любопитни да научат повече и повече и да могат повече и повече деца, от различна възраст, с които работих в студиото през учебния период 2015-2016. Очаквам новите предизвикателства, от септември!

Ваня Вълкова

Преподавател рисуване, живопис и пластични изкуства, Творческо студио Дарина

 • Удовлетворяващо художествено обучение и развиване на творческия потенциал на деца от 4 до 14 г. 70%
 • Резултатно художествено обучение и подготовка за средните у-ща по изкуствата 87%
 • Успешна художествена подготовка на арт портфолио за академии и университет 90%
 • Успешно проведени арт работилници през периода 2015-2016 65%
 • Успешно организирана и реализирана годишна детска изложба 100%

Галерия – детско творчество