0887 078927 / 0888 604845 darita.ds@gmail.com

ИСТОРИЯ НА СТУДИОТО

Студио за графичен дизайн ,,Дарита” е основано през 2006 г. като естествен израз на млади, току-що завършили художници, да творят дизайн, свободен от ограниченията, които създават работодатели и поръчители. Постепенно работата премина в едно взаимно полезно с клиентите ни партньорство, от което се родиха десетки проекти в областта на фирмената идентичност, визуалната комуникация, печатната и външната реклама. Днес студиото работи по избрани лични и бизнес проекти с предимно социален или културно-образователен характер.

През 2010 година дейността ни се разшири в посока обучение по рисуване и приложни изкуства за деца и възрастни, предлагани от името на Творческо студио ,,Дарита”.  Първоначалната ни цел беше развитие на креативност и повишаване визуалната култура, но с навлизането на дигиталните технологии, тя все повече се превръща в алтернатива за съвременните деца, която стимулира техния естествен интелект и творчески потенциал. Постепенно освен общите курсове, включващи всички видове визуално-пластични изкуства, студиото започна да реализира тематични работилници, арт пленери, посещения с рисуване в галерии и музеи, летни лагери и арт рождени дни. От 2016 година насам ежегодно организира и детски изложби в партньорство с филиал ,,Студентски” на Столична библиотека, а през последните няколко години, на голям интерес се радват и калиграфските курсове за възрастни.

Арт галерия ,,Дарита“ е най-новата ни инициатива, свързана с преместването на студиото в ново творческо пространство в сградата на Софарма бизнес тауърс. На 29.12. 2023 година беше открита първата колективна изложба на 7 съвременни автора, творящи в различни области на визуалните изкуства като живопис, графика, дигитална скулптура, фотография, калиграфия и керамика. В галерията можете да разгледате и закупите оригинални авторски произведения с най-високо качество на достъпни цени. Амбицията ни е освен изложби да организираме тематични музикално-поетични събития и представяне на книги.

Нашата мисия е да създадваме среда за творческо развитие, а нашия слоган е: ,,Палитра от творчески възможности.”