0887 078927 / 0888 604845 darita.ds@gmail.com

ИСТОРИЯ НА СТУДИОТО

Студио за графичен дизайн

СТУДИО ЗА ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН ДАРИТА

Студио за графичен дизайн Дарита е основано през 2006 г. като естествен израз на млади, току що завършили художници да творят дизайн, свободен от ограниченията, които създават работодатели и клиенти.

Във времето, разбира се, това не се оказа толкова лесно и постепенно работата ни премина в едно естествено и взаимно полезно партньорство, от което се родиха десетки реализирани проекти в областта на фирмената идентичност, визуалната комуникация, печатната графика и външната реклама.

Творческо студио Дарита

ТВОРЧЕСКО СТУДИО ДАРИТА

В надпреварата с технологиите, след около пет години осъзнахме, че графичният дизайн е прекрасно изкуство, но творчеството не е същото без традиционните материали като моливи, четки и бои. Затова през 2010 г. създадохме Арт студио Дарита, като място за обучение и забавление чрез изкуство.

Постепенно освен курсове по рисуване, живопис и приложни изкуства, започнахме да организираме специализирани работилници, арт пленери и летни лагери. Днес студиото работи с деца и възрастни в областта на почти всички визуални изкуства, а през май 2016 г. реализира и първата си самостоятелна детска изложба.