0887 078927 / 0888 604845 darita.ds@gmail.com

ЗА ТВОРЧЕСКОТО СТУДИОТО ,,ДАРИТА“

Творческо студио ,,Дарита“ е основано през 2010 г. като място за обучение и забавление чрез изкуство на деца и професионална подготовка на ученици, кандидатстващи в училищата по изкуства. Студиото развива и предлага професионални дизайнерски решения за изграждане на бранд идентичност, графичен дизайн и предпечат. Илюстрация и оформяне на книги. Калиграфия.

Преподавателите в студиото са дипломирани в НХА професионални художници, дизайнери, медийни артисти и скулптури.

Децата и учениците посещаващи студиото имат реална възможност да се запознаят с активно действащи професионалисти в сферата на изкуството и дизайна. Това обогатява детското сърце с много нови и различни впечатления и допълва техните представи какво значи да бъдеш художник или дизайнер и изобщо да се занимаваш с творчество.

Освен обучение по рисуване с различни графични техники, живопис и скулптура децата и учениците развиват своето пространствено мислене с интересни и провокативни пластични и приложни задачи. Запознават с графични техники за правенето на отпечатъци, достъпни за деца. Правят първи стъпки в запознаването с типографията, създават свои артистични букви, илюстрации и малки книжки. Правят първи крачки в полето на калиграфията, създават уникални художествени надписи. 

На базата на мултимедийни презентации и художествени албуми се запознават с основни периоди от историята на българското и световното изкуство и култура и с творчеството на различни, като стил и техника, антични, класически и съвременни творци.

Децата от различни възраст0ви групи имат възможност да развиват своя художествен потенциал и творчески характер, своето детско композиционно мислене и фантазия. Да развиват фината моторика на ръката, да се учат на прецизност, търпение и постоянство при решаването на различни артистични рисувателни и пространствени задачи, нещо което винаги им доставя голямо удоволствие.