0887 078927 / 0888 604845 darita.ds@gmail.com
Творческо студио Дарита

ЗА ТВОРЧЕСКОТО СТУДИОТО

Творческо студио Дарита е основано през 2010 г. като място за обучение и забавление чрез изкуство на деца и професионална подготовка на ученици, кандидатстващи в училищата по изкуства.

Преподавателите в студиото са дипломирани в НХА професионални художници, дизайнери, медийни артисти и скулптури.

Децата посещаващи студиото имат реална възможност да се запознаят с активно действащи професионалисти в сферата на изкуството и дизайна. Това обогатява детското сърце с много нови и различни впечатления и допълва техните представи какво значи да бъдеш художник или дизайнер и изобщо да се занимаваш с творчество.

Децата освен с обучение по рисуване с различни графични техники, живопис и скулптура развиват своето пространствено мислене с интересни и провокативни пластични и приложни задачи. Запознават с различни графични техники за правенето на отпечатъци, достъпни за деца. Правят първи стъпки в запознаването с типографията, създават свои букви, илюстрации и малки книжки. 

На базата на мултимедийни презентации и художествени албуми се запознават с основни периоди от историята на световното изкуство и култура и с творчеството на различни, като стил и техника, антични, класически и съвременни творци.

Децата имат възможност да развиват своя художествен потенциал и творчески характер, своето детско композиционно мислене и фантазия. Да развиват фината моторика на ръката, да се учат на прецизност, търпение и постоянство при решаването на различни артистични рисувателни и пространствени задачи, нещо което винаги им доставя голямо удоволствие.

СТУДИОТО ПРЕДЛАГАМЕ РАЗЛИЧНИ ОБУЧЕНИЯ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ:

УСЛОВИЯ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ В СТУДИОТО

Творческо студио Дарита работи целогодишно с деца на възраст от 4 до 14 г.  Желаещи да посещават творческите курсове тинейджъри от 14 до 18 г. са добре дошли! Работим индивидуално и групово, но винаги спрямо интереса и подготовката на курсистите. Основният ни курс започва в началото на 15 септември и завършва в края на май.

Забележка: Част от материалите за работа – глина и хартия се осигуряват от студиото; различните видове бои, пастели, моливи, флумастери и др. се осигуряват от курсистите. При записване получавате списък с необходимите материали, които при желание, могат да се съхраняват в студиото. Изключение правят специализираните курсове по калиграфия, за които всички материали се осигуряват от Творческо студио Дарита

За да си създадете впечатление за студиото, да видите на място условията и да вземете информирано решение преди да запишете Вас или Вашето дете, Творческо студио Дарита ви предлага БЕЗПЛАТЕН ПЪРВИ УРОК! Той се състои от едно занимание от два учебни часа с включени материали и става с предварително записване на посочените в „контакти“ телефони.

Доволен съм от развитието на Творческо студио Дарита, имам още много идеи за нови обучения в други полета на изкуството.

Павлин Проданов

Управител, Творческо студио Дарита

Благодаря за доверието към нашия професионализъм и правилна грижа за Вашите даровити деца. Забавлявайте се и учете с нас и през това лято! С нетърпение очаквам да се срещнем след 15 септември!

Захарина Петрова

Съосновател на студиото. Художник и дизайнер, Творческо студио Дарита

Много съм доволна от взаимодействието ми с наистина талантливите и любопитни, да научат повече и повече и да могат повече и повече, деца; от различна възраст, с които работих в студиото през учебната година. Очаквам новите предизвикателства, от септември!

Ваня Вълкова

Преподавател рисуване, живопис и пластични изкуства, Творческо студио Дарита

  • Удовлетворяващо художествено обучение и развиване на творческия потенциал на деца от 4 до 14 г. 85%
  • Резултатно художествено обучение и подготовка за средните у-ща по изкуствата 88%
  • Успешна художествена подготовка на арт портфолио за академии и университет 90%
  • Успешно проведени арт работилници през периода 2017-2018 100%
  • Успешно организирана и реализирана годишна детска изложба 100%

Галерия – детско творчество